Değeri ödenecek ilaçların listesi internette

12.07.2021

Aktüellenen ilaçlar Sosyal Güvenlik Müesseseyi’nun internet sitesinden duyurulacak. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Hakimiyet Genel Müdürlüğü tarafından valilik ve rektörlüklere sevk edilen yazıyla, ‘değeri ödenecek ilaç listesi’nin …

Aktüellenen ilaçlar Sosyal Güvenlik Müesseseyi ’nun internet sitesinden duyurulacak.
ilaç
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Hakimiyet Genel Müdürlüğü tarafından valilik ve rektörlüklere sevk edilen yazıyla, ‘değeri ödenecek ilaç listesi ’nin tertip edildiği, ve yeni listelerin Sosyal Güvenlik Müesseseyi ’nun SGK resmi internet sitesinde yayımlanacağı bildirildi.

Maliye Bakanlığı ’ndan genel bir yazı ile duyurulan tertip etme 4 Şubat 2008′den itibaren yürürlüğe girdi.

Bütçe ve Mali Hakimiyet Genel Müdürlüğü, Geri Ödeme Kurulu tarafından yapılan tertip etmelerin, uygulama birliğini temin etmek emeliyle, bundan böyle Maliye Bakanlığı ’nca ayrıca duyurulmayacağını, aktüellenen ilaç listelerinin SGK ’nın resmi internet sayfasında www.sgk.gov.tr açıklanacağını belirtti.

Valilik ve üniversite rektörlüklerine sevk edilen yazıda; “İlaç listelerindeki farklılıklar duyuru edildiği ve yürürlüğe konulduğu tarihte, Rehabilitasyon Desteğine Ait Uygulama Şartnameyi kapsamındakiler için de geçerli olacak. Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Geri Ödeme Kurulu Koordinatörlüğü SGK tarafından yürütülmektedir. Komite tarafından değeri ödenecek ilaçlar listesinde yapılan tertip etmeler Bakanlığımızca yayımlanan genelgelerle duyurulmakta ve rehabilitasyon desteğine ait uygulama bildirisine yansıtılmaktadır.

Bununla beraber uygulama birlğini temin etmek emeliyle, değeri ödenecek ilazlar listesinde geri ödeme kurulu tarafından yapılan tertip etmeler bundan böyle bakanlığımızca duyrulmayacak, aktüellenen ilaç listeleri SGK ’nın internet sitesinde duyuru edilecek.” denildi.

KÂİNAT

Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=54623&cat=220&dt=2008/02/07