Kuş gribi yine mi hortladı?

12.04.2021
Kuş gribi yine mi hortladı?

Muğla’nın Milas ilçesinde kuş gribi hastalığı kuşkusuyla bir birey hayatını yitirdi Aynı gün hastanın 22 yaşındaki kızı da eş bulgularla apar topar rehabilitasyona alındı. Milas’a bağlı Selimiye …

Milas’a bağlı Selimiye beldesinde yaşayan İlyas Y, ani başlayan yüksek ateş, burun tıkanıklığı ve akıntısı, eklem ve adale sızısı, şiddetli bitkinlik, solunum eforluğu bulgularının ardından aniden hayatını yitirdi.

İlyas Y’nin yaşadığı beldede defnedilmesinin ardından, aynı gün akşam saatlerinde Begüm Y. 22 isimli kızı da babasında görülen bulgularla hasta oldu. Ailenin çağırdığı ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan genç kıza ilk müdahale burada yapıldı. Akciğer röntgeni çekilen genç kızın, gidişatının ağır olduğu tanımlanınca hemen harekete geçilerek İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevki sağlandı. Rehabilitasyon altına alınan Begüm Y.’nin gidişatının iyiye gittiği bilindi.

Hastalığın henüz net teşhis edilememesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı’na bilgi veren devlet hastanesi yetkilileri, acil servisi ve bazı servislerin tahliyesini sağladı. Acil kısmına, ehemmiyetli gidişatlar dışında hasta kabul edilmedi. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ziyanur Başer ve Cemiyet Sıhhati Merkezi Başkanı Hekim Duygu Sarı da sağlık kurumuna gelerek kriz koordinasyonunu sağladı.

Hastaya müdahale eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hekim Turcen Konya Dönmez; “Bakanlığımız, sağlık kurumu ve Cemiyet Sıhhati Merkezi gerekenleri yaptı. Hasta şu anda ambulansla sağlık kurumuna sevk ediliyor. Aynı aileden iki birey de eş bulgular taşıyordu. Grip semptomlarından şüpheleniyoruz.” diye konuştu.
Cemiyet Sıhhati Merkezi ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi hekimlerinden oluşan takımın hasta ailesinde gece saatlerinde yaptığı analizde de rastgele bir negatif vaziyete tesadüfülmediği bilindi.

İHA

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/612302-kus-gribi-yeniden-mi-hortladi