Neden tüp bebek ?

12.05.2023
594
Neden tüp bebek ?

Çocuk özlemi sürükleyen aileleri sevinderen yöntem nasıl uygulanıyor, kimler yararlanabiliyor ? Günümüzde birçok çiftin çocuk sahibi olmasını sağlayan tüp bebek yöntemi, büyüyen teknoloji sayesinde aileleri neşelendiriyor. International …

anne bebek
Çocuk özlemi sürükleyen aileleri sevinderen yöntem nasıl uygulanıyor, kimler yararlanabiliyor ?

Günümüzde birçok çiftin çocuk sahibi olmasını sağlayan tüp bebek yöntemi, büyüyen teknoloji sayesinde aileleri neşelendiriyor.

International Hospital Tüp Bebek Merkezi Mesulü Kadın Hastalıkları ve Doğum Bvefatı Başkanı Prof. Dr. Engin Oral ve Acıbadem Kadıköy Sağlık Kurumu Tüp Bebek Merkezi Mesulü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cem Demirel, çiftlere başlıca 8 sebepten tüp bebek uygulaması yaptıklarını belirterek bunları şöyle sıraladı:

Eksilmiş yumurtalık rezervi

36 kere ovulasyon indüksiyonu yumurtlamanın ilaçla uyarılması ve IUI yumurtlama takipleri ve aşılama sınamasına karşın hamile kalamamış çiftler

Tüplerin çift taraflı tıkalı olması

Yumurtlama tembelliği polikistik yumurtalık hastalığı

Çikolata kisti hastalığı

Ağır erkek etkeni

Açıklanamayan kısırlık

Yineleyen gebelik kaybı öyküsü

Tüp bebek yönteminin evreleri nelerdir ?
Hormonal ilaçlar ile yumurtalıkların hakimiyetli biçimde uyarılması
Yumurta bir araya gelmesi
Laboratuvar civarında embriyo gelişimi
Embriyo transferi ve rahim iç çeperinin hormonlarla desteklenmesi

Yumurtalıklar neden uyarılıyor ?
Tüp bebekte emel, bedeninizin kendi ürettiği hormonların kumpassız ve zamansız tesirlerini ortadan kaldırmaktır. Bunu başarabilmek için yumurtalık işlevlerinizi beyninizden hakimiyet eden hipotalamus bezi, GNRH analogları ismi verilen bazı ilaçlar ile baskılanır. Ardından kendi kendinize uygulayabileceğiniz günlük iğneler ile yumurtalıklarınızın uyarılması sürecine geçilir.

Yumurta bir araya gelmesi nasıl yapılıyor ?
Yumurta toplama operasyonu, genel anestezi ve sterilize şartlar altında yapılır. Vajinal ultrasonografinin rehberliği altında, ultrason aletine geçirilen bir iğne ile 10 mm’den büyük tüm foliküllerin yumurtaları btemizleten kesecikler içine girilerek, folikül akışkanının çekilmesi ile harekât reelleşir. Operasyona bağlı ciddi karmaşıklık seyrek görülür.

Laboratuvar şartlarında embriyo gelişimi nasıl asıllaşıyor ?
Bir Araya Gelen yumurtalarınızın vasati yüzde 20’ si olgun değildir. Olgun yumurta metafaz II olarak adlandırılır. Metafaz II yumurtaları, 46 saat içinde döllenmeye fertilizasyon hazır hale kazançlar. Yumurta hücreleriniz bir araya geldiği esnada, eşiniz de sperm verir. Semende canlı spermin olmadığı vaziyetlerde, sperm ürologlar tarafından cerrahi yollarla elde edilir.

Embriyo transferi nasıl yapılıyor ?
Embriyoların transferi sıklıkla yumurtalarınızın bir araya gelmesini takip eden 3. günde yapılır. Bu yarıyılda bcan verilmekte olan embriyo, 68 hücreli düzeydedir. Transfer harekâtının meselesiz ve kolay olması, gebelik başarınızı etkileyecek en ehemmiyetli etmendir. Özel bir kateter taşıyıcı çubuk içinde taşınan embriyo, karnınızdan yapılan ultrasonografi rehberliğinde rahim ağzından geçilerek, uterus fundusunuzun takribî 12 cm altına bırakılır. Embriyo sırasında anestezi zorunlu değildir.

Transferden sonra gebelik nasıl anlaşılıyor ?
Embriyo transferi sonrasında rahim iç çeperiniz, büyüyen embriyonun gelişimini desteklemek için progesteron hormonu ile desteklenir. Gebeliğiniz reelleşir ise, bu rehabilitasyona gebeliğinizin 10. haftasına kadar devam edilir. Hamile olup olmadığınız, transferden 12 gün sonra serum B-HCG kan gebelik testi seviyeyi ile hakimiyet edilir. Şayet gebeliğiniz hakikatleşmiş ise, 3 hafta sonra ultrasonografi ile gebelik keseniz değerlendirilir.

Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=76770&cat=220&dt=2008/05/27

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sağlık ve Sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri paylaştığımız platform. istanbul spa istanbul masaj masaj masöz seks hikaye