Sakarya’da yaşayan ve 250 kilo olan Sevim Bal obezite operasyonu ile 95 kiloya düştü

06.01.2023
988

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Sevim Bal, Şehir Sağlık Müdürlüğünün teşebbüsleriyle obezite operasyonu olarak 155 kilo verdi. 95 kiloya düşen Sevim Bal, “Şehir Sağlık Müdürlüğünün devreye girmesiyle rehabilitasyon sürecim başladı. Obezite operasyonu sonrası hekimlerin tüm dediklerine uydum ve 250 kilodan bir buçuk senede 95 kiloya düştüm. Şimdi ideal kiloma gelmem için 20 kilom kaldı” dedi.

Adapazarı Güneşler Semti’nde yaşayan 46 yaşındaki ve 4 çocuk annesi olan Sevim Bal bir buçuk sene evvel beden ağırlığının 250 kiloya erişmesi üzerine fil hastası Lenfödem olarak rehabilitasyon görmeye başladı. Fazla obezite sebebiyle hayatı sanki kabusa dönen Bal, rahatsızlığı sebebiyle hiçbir lüzumunu kendi karşılayamaz vaziyete geldi. Yaşadığı gidişat karşısında rehabilitasyon olmak istediğini dile getirerek dayanak isteyen Bal’a Şehir Sağlık Müdürlüğü el uzattı. Sağlık Kurumularda en fazla 200 kilo olan hastalara göre planlanan teçhizatlar sebebiyle operasyon olamayan Bal için özel bir çalışma yapıldı. Obezite cerrahisiyle operasyon olan Sevim Bal bir buçuk senede 250 kilodan 95 kiloya düştü.
Bayağı hayatına geri dönmenin mutluluğunu yaşayan Bal’ı evinde ziyaret eden Sakarya Şehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Nasihatli, 155 kilo veren Bal’ı azminden dolayı tebrik etti. Nasihatli’ye Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Sağlık Kurumu Konutta Sağlık Hizmetleri Mesul Hekimi Uz. Dr. Jalan Şerbetçigil Takımı da eşlik etti. Fazla kiloları sebebiyle senelerce oturarak yatmak zorunda kaldığını, çocuklarının kendisine baktığını anlatan Bal, bu yarıyılda Konutta Sağlık Hizmetleri takımları tarafından takip edilerek sağlık hizmeti aldığını dile getirdi. Başta Şehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Nasihatli olmak üzere, Uz. Dr. Jalan Şerbetçigil Ergönenç ve konutta sağlık takımına teşekkür eden Bal, Şehir Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Kurumuları Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem ve Başkan Yardımcısı Op. Dr. Kubilay Gündoğdu’nun rehabilitasyonu için çok ilgilendiklerini dile getirdi.
Yine sıhhatine kavuşması için vesile olan herkese dualar ettiğini ifade eden Sevim Bal, “Eşimi kaybettikten sonra ayaklarımda çıkan yaralar sebebiyle yürüyemez hale geldim ve fazla kilo almaya başladım. Çocuklarıma ben bakmam gerekirken onlar bana bakmaya başladı. Hiçbir gereksinimimi kendim karşılayamıyordum. Kilolar ayaklarımı çok makûs hale getirdi. Son bir deva sesimi duyurarak dayanak istedim. Bu biçimde kalmak, yakınlarıma ve çocuklarıma yük olmak istemiyordum. Benimle ilgilenen tüm sağlık çalışanlarımız, hekimlerimiz dayanakçı oldu. Şehir Sağlık Müdürlüğünün devreye girmesiyle rehabilitasyon sürecim başladı. Obezite operasyonu sonrası hekimlerin tüm dediklerine uydum ve 250 kilodan bir buçuk senede 95 kiloya düştüm. Şimdi ideal kiloma gelmem için 20 kilom kaldı. Allah’ın izniyle onu da vereceğim. Artık bayağı bir insan gibi her gereksinimimi kendim karşılıyor, mutfakta yemek yapıyor, konutumu arınabiliyorum. Ayaklarımla alakalı rehabilitasyonlarım devam ediyor. Konutta sağlık hizmeti devam ediyor. Şükürler olsun, bu halimden çok mutluyum” dedi.
Hastanın vaziyetiyle alakalı bilgi veren Uz. Dr. Ergönenç ise obezite operasyonunun ardından Sevim Bal’ın 4-5 ayda yürümeye başladığını ve bol bol yürüyerek süratle kilo verdiğini dile getirdi. Ergönenç, 155 kilo veren Bal’ın 20 kilo daha vermesinin ardından kol, bacak ve karın bölgesinde alana gelen natürel ten sarkmalarının da estetik cerrahi ile alınması için tasarılama yapılacağını kaydolarak, Konutta Sağlık Hizmet takımı tarafından hastanın takibinin devam ettiğini söyledi.
Şehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Nasihatli, son senelerde yoğun alaka gören obezite cerrahisinin kilosu sıhhatini tehdit eden, hayat konforunu ortadan kaldıran, tıbbi bir zorunluluk halinde fazla kilolarından kurtulamayan hastalar için ehemmiyetli bir hizmet olduğunun altını çizerek, “Sevim Hanım’ın yaşadığı kasvetlere hepimiz şahit olduk. Onun vaziyetine herkes gibi bizler de üzüldük. Zorunlu teşebbüslerde bulunarak bu işi sonuçlandıran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. 46 yaşında bir insanı yine hayata bağlamaya vesile olduğumuz için ayrıca mutluyuz. Yapılan işlemin ardından hekim dostlarımı dinleyerek kilolarından kurtulan Sevim Hanımı bir kere daha tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında da hoşlandıklarıyla sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini diliyorum” diye konuştu.

Çin eziyeti gibi! Damada düğün eziyetiUzmanlardan “hemoroid” ihtarıUzmanlardan “vitamin” ihtarı

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM