Her yer su ama içilecek bir damla dahi yok

13.05.2021
Her yer su ama içilecek bir damla dahi yok

Bu kısmın başındaki istatistikler musluk suyunuzun ne kadar sağlıklı olduğu mevzusunda şüphelerinizin oluşmasına yeterli olmuştur. Ancak şişe suyuna yönelmek de gerçekten iyi bir suyun garantisi değildir. Kuzey Amerika’da, milletin %70′inden aşırısı şişe suyu içmektedir, bu oran her sene 13 milyar litre su eder. Dünya çapında seçebileceğiniz yedi surattan fazla su markası var. Ama tercihiniz memba suyu, artezyen suyu, ma­den suyu, kuyu suyu veya belediye içme suyu ki pek çok şişe suyu, belediye sularını kapsıyor] olsa da, çok büyük bir olasılık­le protona doymuş asidik su içiyorsunuz. Enerjisi olmayan su, sağlık vermesi gereken yerde, gerçeğinde bedeninizden enerji ça­lan sudur.

Şişe suyu markalarının takribî olarak %80′i işlenmiş su, başka bir deyişle kimyevileri ve pislikleri arıtmak için filtrelenmiş belediye suyu veya musluk suyudur. Misalin hem Aquafina Pepsi mar­adaleyi hem de Dasani Coca Cola markası yalnızca belediye su kaynaklarından alınmış şişe sularıdır. Belediye su kaynakların dan alınmış şişe sularının yarısından aşırısı hükümet standart­larına uymamaktadır; musluk suyunun tertip edildiği mini­mum standartlara dahi ulaşamazlar. Şişe suyu almanın, musluk suyu içmekten daha sağlıklı veya tehlikesiz olduğunun hiçbir ga­rantisi yoktur. Ve bazı gidişatlarda, musluk suyunuz dahi daha iyi bir tercih olabilir. Suyunu aldığınız rastgele bir firmadan, sizin için iyi olup olmadığını görmek için sularının bütün anla­mıyla bir laboratuvar incelemesini isteyin. İşletme size bu kısımda bahsedilen özelliklerden hepsinden dahi laf edemeyecektir, ama insanların sorduğunu öğrenmek onlar için iyi olacaktır ve en azından size sudaki bazı kimyevilerin ve metallerin milyonda bir oranındaki ölçümlerini vereceklerdir.

Dünya çapında en popüler ve en iyi güya! şişe sularının yüzde altmıştan aşırısını, pH ve elektron etkinliği kriterlerine uyup uymadığını görmek için test ettim. Alttaki tabloda gösterilen neticeler, bir sonraki kısımla filtreleme, yükleme ve suyunuzu kendiniz yapılandırmanız ile alakalı kısım ilgilen­meniz için yeterince ikna edici olacaktır: yalnızca iki tanesinde pozitif yük ve 9.5′in üzerinde pH vardır. Gerçeğinde, olumsuz yüklü olan da yalnızca bir tane buldum! Ve natürel ki sizden bunların hepsi için para ödemeniz bekleniyor. Ama hiçbiri netlikle denk biçimde üretilmiyor. Artırılmış enerji için elektronu ve pH oranı yüksek su içtiğinizden emin olmalısınız.

İÇME SUYU
İnsanların tüketimine sunulan suda, toplam ağırlığın yüzde birinden daha fazla ölçüde tatlandırıcı, kimyevi katkı maddeleri, aromalar veya esanslar olmamalıdır Aksi takdirde, buna su değil içecek denir, içme suyu şeker kapsamamalı, tuzsuz olmalı ya da düşük oranda sodyum kapsamalıdır.